Uue aja nuputelefon viitab minevikule

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakus käes on algupärane Nokia 3310 eelmisest sajandist ja paremas mullu ilmavalgust näinud Nokia 3310 3G.
Vasakus käes on algupärane Nokia 3310 eelmisest sajandist ja paremas mullu ilmavalgust näinud Nokia 3310 3G. Foto: Aivar Aotäht

​Mind kui ühes Ericssoniga sirgunud mobiilsidehuvilist valdab Nokiat käes hoides kahetine tunne. Vanasti mulle Nokia ei meeldinud. Nüüd aga on see nimi justkui sild hullutava tänapäeva ja nostalgilise mineviku vahel. 

Tegelikult olen tasapisi end uuema aja Nokia nuputelefonidega juba kurssi viinud. Näiteks praegu on mul põhitelefoni kõrval hallata paar aastat tagasi ilmale tulnud Nokia 105. Ericssoni fännina tunnistan, et see mudel on lihtne ja loogiline.

Eelmise aasta lõpus mõtlesin hetkeemotsiooni ajel, et prooviks õige järele, mis masti tegelane on kunagise kultustelefoni Nokia 3310 teine järglane Nokia 3310 3G, mis jõudis rahva sekka mullu sügisel. Olgu siinkohal täpsustatud, et esimene järglane, samuti Nokia 3310, sündis eelmise aasta alguses. Hiljem täiendas tootja valikut 3G-võimelise mudeliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles