Hotelli ehitaja vahetab ära muuseumi aknad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute seaduste kohaselt peavad sellises nurgas olema ühe hoone aknad tulekindlad ning et muuseumi aknad on väiksemad, otsustati vahetada need.
Uute seaduste kohaselt peavad sellises nurgas olema ühe hoone aknad tulekindlad ning et muuseumi aknad on väiksemad, otsustati vahetada need. Foto: Marko Saarm

Viljandis Laidoneri platsi ääres seisvasse juugendstiilis hoonesse hotelli rajav ettevõte vahetab oma kulu ja kirjadega ära naabri Viljandi muuseumi kaks akent.

Hoonet renoveeriva ja hotelli ehitava osaühingu Astlanda Ehitus esindaja Rein Velja selgitusel on akende vahetus tingitud hoonete sisenurgas olevast kujast ehk kitsast läbikäigust. Pääsetameti nõue näeb ette, et kui sellises nurgas on akende vahe alla nelja meetri, peaks ühel pool olema aknad tulekindlad.

«Et muuseumipoolsed aknad on väiksemad, on meile kasulikum just need ära vahetada,» selgitas Rein Velja. Ta lisas, et muuseumi Köleri pargi poolse trepikoja tagakülje aknad on vahetatud 1993. aastal,  kuid tol ajal sellist tulekindlate akende nõuet polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles