Noored pärimusmuusikud on ootatud konkursile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte pärimusbändide võistlust korraldatakse teist korda.
Noorte pärimusbändide võistlust korraldatakse teist korda. Foto: Andreas Reili / folk.ee

Viljandi pärimusmuusika keskus annab teada, et noorte pärimusbändide konkurss on alanud ja kandideerida saab 31. märtsini. Osalema on oodatud kõik alla 26-aastastest muusikutest koosnevad pärimusmuusikat viljelevad ansamblid. Peaauhind on 500 euro suurune stipendium ja võimalus anda täispikk kontsert Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogrammis.

Noorte pärimusbändide võistlust korraldatakse teist korda ning eelmise aasta põhjal ootab korraldusmeeskond tihedat konkurentsi. Auhinnaks on ahvatlev võimalus esineda 26. Viljandi pärimusmuusika festivalil. Lisaks saab võitja rahalise stipendiumi, et noortele tuult tiibadesse puhuda.

Konkursi finaalkontsert on 19. aprillil Viljandis pärimusmuusika aidas, kus noored saavad suurel laval rahvale oma muusikat tutvustada ning konkurentidega võistelda. Ka üksikud muusikud saavad spetsiaalse registreerumisvormi abil endale ansambli, seega saavad kõik huvilised kindlasti proovimiseks võimaluse.

«Eelmise aasta põhjal võin öelda, et pärimusmuusika tulevik on väga põnevas arengufaasis. Ootan juba huviga finaalkontserti, et näha, millised koosseisud on viimase aastaga muusikamaastikule juurde tekkinud,» sõnas pärimusmuusika festivali programmijuht Tarmo Noormaa.

Konkursi korraldaja Merike Paberits lisas, et noortele on kindlasti motivatsiooniks võimalus esineda festivali põhiprogrammis, aga vahest magusamgi on ühiselt musitseerida ja uusi muusikalisi maailmu avastada.

Registreerumisvorm on avatud 31. märtsini. Oodatakse üksikuid noori, kellest panna kokku uus pärimusbänd spetsiaalselt pärimusbändide võistluseks, aga ka kõiki juba tegutsevaid ansambleid.

Täpsemat infot ja oma pärimusbändi registreerida saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles