Cleveron leidis Suurbritanniast kolmanda suurkliendi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembrist alates on üks Cleveronis tehtud pakirobot Manchesteris. Kui see inglastele meeldib, võib roboteid varsti kohata üle terve Suurbritannia.
Detsembrist alates on üks Cleveronis tehtud pakirobot Manchesteris. Kui see inglastele meeldib, võib roboteid varsti kohata üle terve Suurbritannia. Foto: ASDA

​Detsembri viimasel päeval hakkas Inglismaal Manchesteris tööle Viljandis Cleveroni tehases valmistatud pakirobot ning sellega katsetab Suurbritannia suuruselt kolmas kauplusekett ASDA roboti sobivust oma klientidele.

Reede hommikuks oli tulemus ASDA enda kodulehe väitel hea, sest napi nädalaga oli robotit kasutanud 1500 klienti.

Cleveroni pakirobotite suurim klient on maailma suurim kaubamaja, enamasti Põhja-Ameerikas tegutsev Walmart. See kauplusekett tellis Viljandist esmalt 100 ja siis veel 500 robotit. Tänavu kasvavad tellimused tõenäoliselt veelgi.

Hispaanias on Cleveronil katsefaasis leping suure rõivamüüjaga, kelle tuntuim kaubamärk on Zara. «Kui test neid rahuldab, saame edasi minna suurema lepinguni,» lisas Kütt.

Kui Zaraga sõlmitud leping käsitleb suures osas kliendile sobimatute toodete tagastamist, siis ASDA-le on robot esmatähtis tellitud toodete väljastamiseks. Erinevalt Walmartist pakub aga ASDA oma klientidele võimalust saada pakirobotist kätte ka teistest veebipoodidest ostetud kaupa.

Eeskätt pakutakse klientidele roboti abil ASDA-le kuuluvast veebipoest George.com ostetud kauba kättesaamist. Robotisse saab aga tellida kaupa ka sellistelt kauplejatelt nagu Asos, Miss­guided and Decathlon.

ASDA-l on Suurbritannias 600 kauplust ja veebipood ning see on riigi suuruselt kolmas jaekaubanduskett. Suuremad on Tesco ja Sainsbury.

Cleveron alustas ehitust

Uue aasta esimesel päeval alustas Viljandi ehitusfirma VMT Ehitus Cleveroni tehase rajamist ning valmis peab see olema sügise hakuks.

Uus tehas koos tootearenduseks mõeldud ruumidega läheb ettevõttele maksma neli miljonit eurot. Sellest ligi kolm miljonit on ehituskulu ja üle miljoni euro läheb sisseseadele.

Kui Cleveroni praeguse tehase suurus on pisut üle 3000 ruutmeetri, siis juurdeehitus on 7500 ruutmeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles