100-aastane naine viskas nalja: elage ise nii kaua!

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval külalisi võõrustanud 100-aastane Ermina Nõmm oli kuraasi täis ja ütles, et ootab kõiki ka oma 200 aasta juubelile.
Laupäeval külalisi võõrustanud 100-aastane Ermina Nõmm oli kuraasi täis ja ütles, et ootab kõiki ka oma 200 aasta juubelile. Foto: Marko Saarm

​Laupäeval tähistas suurt juubelit Eesti Vabariigist enam kui kuu aega vanem Ermina Nõmm. Oma pika ea saladuseks nimetas ta õnnelikku elu.

Ermina Nõmme sünnipäevale oli tulnud paarkümmend külalist. Nad imestasid, kuidas 100-aastane proua käib trepist üles-alla ning ringi toimetab. Juubilar rääkis külalistega juttu ning naljatles, et ootab nüüd järgmise saja aasta täitumist.

Oma lapsepõlvest mäletas Nõmm, et pidi palju tööd tegema. «Koolis ei saanud käia, oli väga raske aeg. Väiksena pidin ema aitama. Kui suurem olin, tegin metsatööd, vedasin loomi kokkuostu, tassisin raskeid viljakotte vagunisse. Tegin meestega võrdselt tööd,» seisab juubilari enda ülestähendatud elulookirjelduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles