Uute autode müük hüppas ülespoole

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurema hulga uusi autosid suutis läinud aastal Viljandis müüa Škodasid pakkuv Folk Auto. Veel läinud kevadel kandis see Møller Auto Viljandi nime ning sealt võis Škoda kõrval ka Volkswagenit nõutada. Fotol on Folk Auto juht Priit Simberg (paremal) ja müügijuht Rivo Arula.
Kõige suurema hulga uusi autosid suutis läinud aastal Viljandis müüa Škodasid pakkuv Folk Auto. Veel läinud kevadel kandis see Møller Auto Viljandi nime ning sealt võis Škoda kõrval ka Volkswagenit nõutada. Fotol on Folk Auto juht Priit Simberg (paremal) ja müügijuht Rivo Arula. Foto: Marko Saarm

​Mullu müüsid Viljandi autoesindused üle 15 protsendi rohkem uusi neljarattalisi kui kolmel varasemal aastal. Asjaosalised näevad selle taga palkade kasvu, kuid mitte ainult.

Rael Autokeskuse müügijuhi Kalle Paalo kogutud andmete põhjal leidsid kuus Viljandi uute autode esindust lõppenud aastal omaniku 534 vabrikulõhnalisele neljarattalisele, millest 416 olid sõiduautod ja 118 tarbesõidukid. 2016. aastal oli koguarv 459, 2015. aastal 447 ja 2014. aastal jällegi 459 autot.

«Mina nimetaksin seda majandussurutisest pikkamisi taastumiseks, olukorra normaliseerumiseks,» lausus Paalo, kes on üks Viljandi staažikamaid automüüjaid. Peugeot’d, Kiat, Renault’d ja Daciat esindav Rael Autokeskus müüs läinud aastal 99 sõidukit ehk umbes veerandsada rohkem kui paaril varasemal aastal. Buumiaegsele tipule jääb mullune tulemus aga ligikaudu 50-ga alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles