Värsket maailmarekordi omanikku esmaspäeval trenni ei lubatud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reti Joandit tervitasid õhtul raudteejaamas treenigukaaslased ja sõbrad. Naise sõnul kaalus selline üllatus üle kõik rekordtulemusega korjatud emotsioonid.
Reti Joandit tervitasid õhtul raudteejaamas treenigukaaslased ja sõbrad. Naise sõnul kaalus selline üllatus üle kõik rekordtulemusega korjatud emotsioonid. Foto: Marko Saarm

Viljandlanna Reti Joandi ja tallinlanna Tiina Kapten jõudsid pühapäeva hommikul sihile, kui olid sõudeergomeetril kahe peale ööpäeva vältel tõmmanud 330 442 meetrit, mis tähistab selle omalaadse ettevõtmise maailmarekordit

Senise tipptulemuse 308 129 meetrit üle sõitnud naised kuuluvad mõlemad 40+ vanuseklassi ning nagu suhteliselt lühikese sisesõudmiskogemusega Reti Joandi rääkis, oligi paljukordse omaealiste Eesti meistri Tiina Kapteni esialgne soov rünnata selle vanuseklassi maailma tippmarki, mis oleks olnud veidi enam kui 30 kilomeetri võrra lühem distants. «Mina ütlesin Tiinale, et kui ma selle hulluse kaasa teen, siis võtame ikka eesmärgiks absoluutse rekordi.»

Enne starti tunnistas kolme lapse ema Reti Joandi naljatamisi, et temale on see proovikivi, mille võib vabalt paigutada rubriiki «Keskeakriis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles