Moodne nutivanaema skaibib ja jutustab Messengeris

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noortest kasutavad arvutit peaaegu kõik. Üha rohkem on aga ka eakaid, kes on arvutiga sina peal.
Eesti noortest kasutavad arvutit peaaegu kõik. Üha rohkem on aga ka eakaid, kes on arvutiga sina peal. Foto: Tuulike Kivestu

Eesti on e-riik ja see tähendab palju toimetamist arvutis. Varsti pole oskusest ajada asju interneti teel vabastatud enam keegi. Aga arvutioskus pole ju ainult kohustus. Arvuti võib valmistada ka puhast rõõmu ja olla sõbra eest, nagu märkis Marelli Kuum.

«Ma ei ütleks, et oskan arvutit väga hästi, aga mu tütar on kaugel maal ära ja sellepärast tean neid asju,» tähendas 83-aastane viljandlane ning kiitis Skype’i, mis võimaldab tal iga päev suhelda Kanadas viibiva tütre, väimehe ja kahe lapselapsega. «Meil on ka Messengeris family-grupp. Sinna me kõike kogume.»

Üks lapselaps on pannud sinna imeilusaid pilte, varem Austraaliast ja nüüd Kanadast, aga ikkagi on just Skype Kuuma sõnul see, milleta ta enam hakkama ei saaks. «Ma ütlen tütrepoegadele ikka, et ma tahan näha ka, kui pikaks nende habemed on kasvanud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles