Teeparandajad on tööga poole peal

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile freesisid ja asfalteerisid töömehed Viljandi kõige tihedama liiklusega teelõike.
Eile freesisid ja asfalteerisid töömehed Viljandi kõige tihedama liiklusega teelõike. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi tänavate aukude lappijad on kevadtöödega finišisirgele jõudnud ning mõne nädala pärast asub sõiduteid parandama juba teine firma, kes hullemas seisus tänavad üle pindab.

Viljandi linn on enam kui kümme aastat järginud tänavaid uuendades rutiinset korda. Esmalt leitakse firma, kes lapib augud, ja seejärel asutakse halvemas seisus tänavaid pindama. «See on olnud väga mõistlik tegevus ja lausa uskumatu, et Viljandis suudeti seda süsteemi kasutusel hoida ka masu ajal,» kiitis linnajuhtide tegevust teehooldusfirma Üle juhatuse liige Marek Koit.

Osaühing Üle lõpetab järgmisel nädalal tänavaaukude lappimise. Neljapäeval tegeles ta suurema liiklustihedusega ning aasta jooksul enim kannatada saanud lõikude freesimise ja uue asfaldi panemisega. Koidi sõnul on freesimine ja asfalteerimine siiski väike osa nende tööst, sest suurem töö tehti ära killustiku ja seda siduva emulsiooniga.

«Teed olid sel kevadel hullemas seisus kui eelmisel,» tõdes Koit. Samas andis ta lootust, et pärast kevadiste teetööde lõppu on olukord taas normaalne.

Kui osaühing Üle tõmbab järgmisel nädalal oma töödele joone alla, siis aktsiaselts Tallinna Teed alles alustab Viljandi tänavate parandamist. Tema ülesanne on linnavalitsuse valitud tänavad killustikuga üle pinnata. Seda on kavas teha pisut enam kui eelmisel aastal: firmalt on tellitud 34 000 ruutmeetri parandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles