Ametnikud kutsuvad jahimehi üles rohkem sigu küttima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimeeste seltsi tegevjuhi kinnitusel müttavad kütid metsades pidevalt, aga metssigu on raske tabada, sest neid on vähe ja lumepuuduse tõttu pole nende jälgi näha.
Jahimeeste seltsi tegevjuhi kinnitusel müttavad kütid metsades pidevalt, aga metssigu on raske tabada, sest neid on vähe ja lumepuuduse tõttu pole nende jälgi näha. Foto: Marko Saarm

Üheski Eesti piirkonnas pole suudetud täita metssigade küttimise kohustust, sest pole lund ning sigu on raske jälitada. Veterinaar- ja toiduamet kutsub aga jahimehi üles Kagu-Eestis senisest enam metssigu küttima.

Viimastel kuudel on tulnud järjest uusi teateid sigade Aafrika katku levimisest Kagu-Eestis. Veel aasta keskel usuti, et see taud hakkab seal juba hääbuma.

«See on nagu teine laine,» nentis Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht  Tõnis Korts. «Mõtlesime, et selles piirkonnas on seis juba väga hea, aga see on ikka väga keeruline haigus.» Korts avaldas veendumust, et katkule on kõigest hoolimata võimalik piir panna. Veterinaarameti üleskutset peab ta mõistlikuks, sest probleemile on vaja tähelepanu juhtida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles