Uute registrikoodide ootamine tegi palga maksmise keeruliseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma kooli õpetajatel tuli sel kuul oma palgaraha pisut kauem oodata ja selle põhjuseks oli raamatupidajate nappus ning uue valla ühtse raamatupidamissüsteemi puudumine. Seda süsteemi sai looma hakata alles 2. jaanuarist.
Võhma kooli õpetajatel tuli sel kuul oma palgaraha pisut kauem oodata ja selle põhjuseks oli raamatupidajate nappus ning uue valla ühtse raamatupidamissüsteemi puudumine. Seda süsteemi sai looma hakata alles 2. jaanuarist. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa uutes valdades on erakordselt kiire aeg, sest tööks hädavajalikud registrikoodid, mida oodati juba kuu aega tagasi, jõudsid pärale alles teisipäeval. Mõnel pool viibis seetõttu isegi palgaraha maksmine.

«Käisin ise kohal ja palusin vabandust,» rääkis Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu, kui nädala keskel selgus, et palgaraha saabumine Võhma kooli õpetajatele taas viibis. Hilinemist võis seekord arvestada pigem tundides kui päevades, kuid alles paar kuud tagasi avalikkusele Võhma eelarveskandaali paljastanud õpetajate palga viibimine tekitas väikelinnas ärevust.

Aavasalu sõnul peitus seekordne hilinemise põhjus selles, et varem nelja omavalitsusena tegutsenud valla piirkondadel olid uue aasta alguseni endiselt erinevad pangakontod ja palgaarvestuse programmid. Ühendada neid ei saanud, sest enne kui Tartu maakohtu registriosakond polnud andnud uuele vallale registrikoodi, ei saanud pangas avada kontot ega anda selle haldamiseks vajalikke volitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles