Vanad pätid on kohal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Roheliste kasside» peategelane, vana pätt Markus on enamiku oma elust trellide taga veetnud, kuid pääseb lõppude lõpuks vabadusse.
«Roheliste kasside» peategelane, vana pätt Markus on enamiku oma elust trellide taga veetnud, kuid pääseb lõppude lõpuks vabadusse. Foto: Forum Cinemas

Andres Puustusmaa uues filmis «Rohelised kassid» mängib peaosa hiljuti 70. sünnipäeva tähistanud Tõnu Kark. Film räägib loo kahest vanast pätist, kes on enamiku oma elust on veetnud vanglamüüride vahel ja kellele antakse amnestia.

Vanad sõbrad Markus (Tõnu Kark) ja Eduard (Sergei Makovetski) ei ole veriste kätega roimarid. Viibides juba noorena varaste ja muude sulide seltskonnas, on nende suurimad kuriteod olnud riigipettused ja röövid.

Vabaduses tahab Markus rahaks teha kaks 500-grammist natsiaegset kuldplaati. Ta saab toa sotsiaalabi varjupaigas, kus sõbruneb öömaja komandandi Kirilli, alkoholisõltlase Pjotri, poliitaktivist Richard Molbergi ja 20 Kongo pagulasega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles