Asenduskodu laste pearaha laekub nüüdsest omavalitsustele

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Perekodu juhataja Hilka Raba nentis, et sellest aastast peab Perekodu pakkuma avalikku sotsiaalhoolekande teenust turumajanduse tingimustes.
Sihtasutuse Perekodu juhataja Hilka Raba nentis, et sellest aastast peab Perekodu pakkuma avalikku sotsiaalhoolekande teenust turumajanduse tingimustes. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Asenduskodudes elavatele lastele seni sotsiaalministeeriumist makstud pearaha hakkab alanud aastast laekuma omavalitsuste toetusfondi, kust seda jagatakse lastele vajadust mööda ning eelarve puudujäägi korral võetakse summa muu hulgas nende sissetulekutest.

Viljandimaal 48 lapsele kodu pakkuva sihtasutuse Perekodu juhataja Hilka Raba ütlemist mööda võib asenduskodude rahastamine omavalitsuse kaudu olla hea variant, sest omavalitsus teab laste vajadusi paremini kui riik. «Aga seal on ka risk, et omavalitsus otsustab maksta ühele lapsele suurema summa kui teisele,» ilmestas Raba avalikku teenuse osutamist turumajanduse tingimustes.

Sellega võib tema selgituste kohaselt kaasneda risk, et kui omavalitsus otsib lastele koha parema hinna järgi, kannatab teenuse kvaliteet. «Meie ei karda, et meie asutuses kvaliteet langeb,» kinnitas Raba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles