Vihmane ilm pärsib metsategu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna suured vihmad on muutnud pinnase pehmeks, siis tasub metsa teha kõvemal pinnasel ja teede ääres. Puidu saab küll metsast kätte, kuid hiljem tuleb ka rikutud pinnas ja tee taastada, mis on kallis kulu.
Kuna suured vihmad on muutnud pinnase pehmeks, siis tasub metsa teha kõvemal pinnasel ja teede ääres. Puidu saab küll metsast kätte, kuid hiljem tuleb ka rikutud pinnas ja tee taastada, mis on kallis kulu. Foto: Elmo Riig

Läti metsades kuulutati eelmise aasta viimasel nädalal suurte vihmadega väga pehmeks muutunud pinnase tõttu välja katastroofiolukord. Meilgi pole seis just kiita, aga katastroofi mõõtmeid pole see siiski veel võtnud.

Olavi Udam
Olavi Udam Foto: Marko Saarm

Mittetulundusühingu Ühinenud Metsaomanikud juhatuse liige Olavi Udam (pildil) nentis, et metsa saab küll teha, kuid see on keeruline. «Ühelt poolt on meeste ja masinate tootlus väiksem. Olulisem on aga see, et peab hoolega valima neid alasid, kus on üldse mõistlik midagi teha. Väga raske on puitu metsast välja tuua, autodega ei saa seda kätte,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles