Homsest algab ümber Viljandi järve jooksule registreerimine

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Viljandi järve jooks.
Ümber Viljandi järve jooks. Foto: Elmo Riig

Aasta teisel päeval algab registreerimine Eesti vanimale traditsioonilisele jooksuüritusele, 1. mail asetleidvale ümber Viljandi järve jooksule.

Tänavu 89. korda teoks saav jooks toob arvatavalt starti üle 4000 jooksja ja kepikõndija, kelle eesmärk on läbida 12 kilomeetri pikkune ring ümber Viljandi järve. Alates esimesest jooksust 1928. aastal on rajavalik vaba, ületada tuleb vaid mõlemal pool järve otsas olev sild.

Esimene 89. jooksule registreerimise voor algab 2. jaanuaril kell 12 veebilehel www.sportos.eu ja kestab jaanuari viimase päevani. Sel ajavahemikul on stardinumbri lunastamine kõige odavam. Täiskasvanutele maksab see 12 eurot ning üle 60-aastastele ja alla 18-aastastele 10 eurot. Kepikõnnile saab jaanuaris end kirja panna vanusest sõltumata 10 euro eest.

Kes end interneti vahendusel registreerida ei soovi, võib seda teha alates 2. jaanuarist tööpäeviti kella 10 ja 18 vahel Viljandi spordihoones.

Registreerimine veebis ja spordihoones kestab 27. aprillini. Kõik need jooksjad, kes soovivad stardikohta eelmise aasta tulemuse põhjal, peavad end kirja panema enne 14. aprilli, hiljem registreerunud saavad numbri viimastesse stardirühmadesse.

Rada kulgeb peamiselt kruuskattega- ja metsateedel ning osaliselt asfaltkattega maanteedel. Teed on liikluseks avatud. Ohutuse huvides peavad osavõtjad täitma liikluseeskirja, juhinduma liiklusmärkidest ja liiklusekorraldajate märguannetest.

Osaleda võivad kõik kuni 2005. aastal sündinud jooksuhuvilised. Erandkorras ja vaid lapsevanema vastutusel lubatakse rajale ka 2006. ja 2007. aastal sündinuid. Lapse registreerimiseks peab vanem võtma ühendust korraldajatega aadressil suurjooks@viljandi.ee.

Ümber Viljandi järve jooks kuulub tänavu Selveri linnajooksude sarja ja on selle avavõistlus. Jooksjate start on 1. mail kell 12 Viljandi staadionil, kepikõndijatel 10 minutit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles