Lapsed harjutasid aaret jahtides metsas toimetulemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased läbisid viis kontrollpunkti, millest ühes tuli neil turnida puude külge kinnitatud seiklusrajal.
Õpilased läbisid viis kontrollpunkti, millest ühes tuli neil turnida puude külge kinnitatud seiklusrajal. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäeval oli Saarepeedi kooli ümbrus täis sagivaid algklassiõpilasi, kes mitmesuguste harjutuste kaudu õppisid loodustarkusi.


Üks ürituse korraldaja, Saarepeedi kooli klassiõpetaja Liivia Kriisa rääkis, et päeva tegi kaasa umbes 80 teise klassi õpilast. Tarkusi omandasid Viljandi maagümnaasiumi, Viiratsi algkooli, Tääksi põhikooli, Suislepa lasteaia-algkooli ja Saarepeedi kooli lapsed.



Õppepäeval «Loodusrada» sooviti lastele anda teadmisi ja oskusi sellest, mida teha siis, kui ollakse metsa eksinud.



Rühmadesse jaotatud õpilased läbisid viis kontrollpunkti, kus nad õppisid tegema lõket ja ehitama onni, turnima puude külge kinnitatud seiklusrajal ja muudki. Ühes punktis juhendasid lapsi Kaitseliidu Sakala maleva mehed ning osa tegevust leidis aset rahvamaja saalis.



Päev viidi läbi aardejahina: iga kontrollpunkti läbimise järel leidis õpilaste rühm salakirja, mis juhatas järgmise ülesande juurde. Ürituse lõpul sai iga laps endale aarde: vile, mille abil ta saab endast metsas eksimise korral märku anda.



Liivia Kriisa sõnul aitas selline üritus õpilastel teadmisi ja kogemusi korjata ning suurendas ka nende tutvusringkonda.


«Päeva algul jagasime osalejad viide rühma, milles oli lapsi igast koolist. Tänu sellele oli neil võimalus omavahel suhelda ja tutvusi luua,» selgitas õpetaja.



Kolmapäevane õppepäev oli osa suuremast projektist, mille käigus korraldatakse lastele temaatilisi õppepäevi.



Märtsis leidis Tääksi põhikoolis aset esimeste klasside lastele mõeldud esmaabipäev, millest võttis osa Eesti Punase Risti Viljandimaa selts. Mais said samad õpilased osaleda Viljandi maagümnaasiumi korraldatud liikluspäeval, kus lõid kaasa Pärnu teedevalitsuse ja Lõuna politseiprefektuuri töötajad.



Nüüd on õpilased astunud juba teise klassi, kuid õppepäevad jätkuvad.


Kõnealused tegevused kuuluvad projekti «Traumade ennetamine Viljandimaal», mille tegevust rahastab haigekassa. Projekti juht Rünno Viir oli ka ise õppepäeval ametis: ta õpetas Naanu linnamäel lapsi lõket tegema ja vett keetma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles