Politseimajas tahtsid lapsed kiiresti vangikongi näha

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepäeval said lapsed uudistada politseiautosid, mida nad varem on vaid kaugelt näinud või mille sarnaste mänguasjadega mänginud.
Perepäeval said lapsed uudistada politseiautosid, mida nad varem on vaid kaugelt näinud või mille sarnaste mänguasjadega mänginud. Foto: Marko Saarm

Eile hommikul kogunes Viljandi politseijaoskonna juurde julgelt sadakond inimest, et osaleda perepäeval, mille alustuseks võis politseiautosid uurida ning vaadata, kuidas koer Unca teeb trikke. 

Et Viljandis pole politseikoertele kohta loodud, tuli väljaõppe saanud koer politseinik Kaire Teasega Viljandisse küll kaasa, kuid enam korravalvurite hingekirjas ei ole. Sellegipoolest käib ta siin ja seal esinemas, et näidata, mida ta oskab ja kui kuulekas ta on. «Miks ka mitte, sest väljaõppe on ta saanud,» lausus Teas.

Kuigi Unca on õppinud politseikoer ja käib kas või kahel jalal, ei tähendanud see, et lapsed  poleks tohtinud teda katsuda ja meelitada. Küll aga pidas Unca ennekõike omanikku silmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles