Põleng tegi puidu­tööstuses suurt kahju

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu eilset puhkes seni teadmata põhjusel tulekahju Karksi osaühingu Puidukoda vanemas tootmishoones, mis muutus ajutiselt kasutuskõlbmatuks.

Tulekahju ulatust ja raskust on aimata sellest, et kuigi häirekeskus sai väljakutse juba kell 1.06, lahkusid viimased päästjad sündmuskohalt alles lõuna paiku. Nagu selgitas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik, võtsid kustutustööd palju aega, sest tuli oli jõudnud laialt levida ja hoones oli hulgaliselt põlevmaterjali.

«Paiguti oli hoonesse tootmisest kogunenud saepuru, mille seest tulekollete leidmine võttis samuti rohkem aega,» nentis Kiik.

Ehkki algse info kohaselt pääsesid leegid valla saepurupunkritest, kinnitas Puidukoja juhatuse esimees Enn Kinnas eile pärastlõunal, et punkrid ei saanud põlengus üldse kannatada. Tema kirjeldust mööda algas tulekahju hoopis puit­briketi tootmiseks kasutatava hooneosa katuse alt.

Hävisid 1800-ruutmeetrise tootmishoone katus ja sisustus, sealhulgas paar ehitises olnud tööpinki, veekahjustusi said ka kontoriruumid.

«Ära hoiti tule levik hoiuruumi, kus olid hapnikuballoonid ja kütusemahuti,» rääkis Kiik. «Samuti ei jõudnud tuli tootmishoone uude ossa. Seda takistas kivist tulemüür.»

Enn Kinnas tõstis esile pritsimeeste tublit tööd uue tootmishoone päästmisel. Tänu sellele õnnestus põhitootmist säästa ja juhatuse esimehe lootust mööda saab ettevõte juba esmaspäeval tööd jätkata.

Kinnas rääkis, et vanas tootmishallis tehtud värvimistööd õnnestub ilmselt uude ümber kolida, kuid võimalik, et mõnda teenust peab ajutiselt sisse ostma.

«Võib-olla tuleb klientidel väikseid tarneviivitusi, aga üldiselt ei tohiks midagi eriti hullu olla,» arvas ettevõtte juht.

Puitbriketi tootmisel on esialgu siiski kriips peal, sest pole kindel, kui tugevasti laekonstruktsioonid kannatada said. Kinnase hinnangul pole põlengu tõttu kedagi koondada vaja, küll aga tuleb töö osaliselt ümber korraldada kahele vahetusele ja briketti valmistanud kuuel inimesel tõenäoliselt puhkusele minna.

Kannatada saanud tsehh oli Kinnase andmetel ehitatud 1980.-1990. aastatel, sealne elektrisüsteem aga alles mullu. Hoone oli kindlustatud.

«Kahju suurust on raske hinnata, aga üle miljoni euro tuleb ta kindlasti,» ütles Kinnas.
70 töötajaga Puidukoda on üks Karksi valla suuremaid tööandjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles