Heimtali ootab laadale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme kell 10 algab Heimtalis terve päeva kestev käsitöölaat. Üks korraldajaid, Heimtali muuseumi giid-koguhoidja Merle Puusepp ütles, et taas saab sellest osa muuseumi ees väljal ning seegi kord sätivad paljud käsitöömeistrid oma väljapanekud rõuguredelitele.

«Praegu on teada vähemalt poolesaja käsitöötegija tulek paljudest paikadest, sealhulgas Tartust, Järvamaalt ja Saaremaalt, eriti arvukalt on neid oodata aga Viljandimaalt,» rääkis Puusepp.

Ka villaselts oli lubanud kohale tulla ja vokid kaasa võtta. Eesti Rahva Muuseumi spetsialistid õpetavad, kuidas vanu metall- ja puitesemeid puhastada, kultuuriakadeemia töötoas saab meisterdada ja maja taga näeb värvikeetmist.

Sel aastal on pööratud enam tähelepanu meelelahutuslikule osale. Neljatunnises  kontsertprogrammis esinevad kohaliku lasteaia ja kooli lapsed, Ramsi line-tantsijad, Karksi-Nuia ansambel Lustipill ja tantsurühm Samm Sassis ning erikülalisena festivali «Moisekatsi Elohelü 2010» laureaat ansambel Krüüsel.

Merle Puusepp soovitas eriti keskpäevatundi, mil Anu Raud tutvustab oma «Juturaamatut», mis tuli alles esmaspäeval trükist. «Need on väga huvitavad lookesed,» teadis ta öelda, sest tal on esmatutvus tehtud.

Muuseumis pannakse sel päeval üles Raudna kooli näitus «Minu kodu» ja Urmas Tuuleveski kogul põhinev «Mulgi naise kindad». Järgneb muuseumiöö programm.
Käsitöölaada traditsioon sai Heimtalis alguse 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles