Reaalsusekontroll ehk Mis on ühist biitlite trummaril ja Viljandi vallavanemal (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Marko Saarm / Sakala

VÄRSKELT KUULSAKS ja rikkaks saanud Liverpooli nooruki, biitlite trummari Ringo Starri käest juhtus üks ajakirjanik küsima, ega tal vahel ole tulnud tahtmist bussiga sõita. Starr kostis selle peale, et kui tal niisugune tahtmine peaks tulema, küll ta siis ostab endale bussi.

Madalamast keskklassist üleöö rambivalgusesse sattunud noormehe panid tollal praalima ootamatult saabunud absoluutne rikkus ja tuhanded kiljuvad fännid – sellest võib aru saada. Raske on aga taibata, mis käis peast läbi vilunud omavalitsusjuhil, praegusel Viljandi vallavanemal Alar Karul, kui ta ajakirjaniku küsimuse peale, kuidas kodanikud hakkavad linnast välja koliva vallamaja juurde pääsema, teatas, et vallas on bussikasutajaid vähe ja nende jaoks on kõige tähtsam ligipääs sotsiaalteenustele. Kohe järgmiseks märkis vallavanem, et sotsiaalameti klienditeenindus võikski tulla bussijaama kanti ja suurvald hakkab seda arutama. Ka seda avaldust oli tema suust veidi ootamatu kuulda. Aga enne kui lugeja toibus, tuli otsa uus: tegelikult ei olegi tavakodanikul vallavalitsusse asja. Viimati mainitu on muidugi täiesti õige, aga omavalitsuse juhi suus omandab see väide tragikoomilise varjundi.

MA EI TEA, MILLAL vallavanem ise viimati bussiga sõitis, aga võtame näiteks maakonnaliini number 15 ja selle, mis sündis kell 17.15 Viljandist väljunud bussis detsembri lõpus. Kirjeldan natuke.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles