Suusasarja võitja tuli tatamil meistriks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast edukat suusatalve naasis Rebeca Lotta Aasmäe (paremal) juudo juurde ning tuli eelmisel laupäeval omaealiste seas Eesti meistriks.
Pärast edukat suusatalve naasis Rebeca Lotta Aasmäe (paremal) juudo juurde ning tuli eelmisel laupäeval omaealiste seas Eesti meistriks. Foto: Erakogu

Lõppeva juudohooaja viimased meistrid selgitati noorte C-klassis. Laupäeval Vinnis peetud tiitlivõistlustel tõi Viljandi spordikoolile ainsa kuldmedali Rebeca Lotta Aasmäe.

Meistrivõistlustest võttis osa ligemale 230 poissi ja tüdrukut, kes on sündinud 1999. ja 2000. aastal. Proovile pani end ka kuus Viljandi spordikooli ja Taifu klubi liiget. Joosep Voll teenis Rebeca Lotta Aasmäe kulla kõrvale pronksi, lisaks olid meie noored kahes võistluskaalus viiendad.

Tütarlaste alla 40-kiloste kaalus puhta töö teinud Rebeca Lotta Aasmäe alistas juhendaja Viljar Kanneli kinnitust mööda kõik vastased kiirelt ja kindlalt.

Viie osalejaga grupis viis loos Paistu valla tüdruku esimesena kokku eeldatava favoriidi, tallinlanna Margit Oksmanniga. «Kohtumine jäi ühepoolseks: Rebeca domineeris algusest lõpuni,» rääkis Viljar Kannel. «Ka kolmes järgmises matšis maadles ta agressiivselt ja hoidis initsiatiivi.»

Poiste raskekaalus pronksi saanud Joosep Voll pidas finaali pääsu eest maha raske ja tasavägise võitluse. Tema ja Tarmo-Erik Torbeku kohtumise normaalaeg lõppes viigiliselt. Tulemust ei andnud ka lisaaeg, ent kohtunike otsusega kuulutati võitjaks tallinlane.

«Otsus oli õiglane, minagi oleksin objektiivselt analüüsides eelistanud vastast.

Suuremate võistluskogemustega Torbek oskas lisaaja lõpul end kokku võtta ja oli aktiivsem,» kõneles Viljar Kannel. Treeneri sõnul võitis Joosep Voll kolmanda koha finaali kohe matši algul tehtud väga ilusa heitega.

Medali teeninute kõrval olid Viljandimaa noortest tiitlivõistlustel viiendad ehk kaotasid kolmanda koha kohtumise Triinu-Liis Sepp tütarlaste alla 32-kiloste ning Raido Õnne noormeeste alla 50-kiloste kaalus.

«Ehkki saime kaks medalit, ei ole põhjust tulemusega rahul olla,» võttis Viljandis noori judokaid juhendav Viljar Kannel meistrivõistlused kokku. Ta ütles, et aprillil lõpul peetud tugeva tasemega rahvusvahelisel turniiril oli auhinnatud viljandlaste arv tublisti suurem, ehkki konkurents oli märkimisväärselt tugevam.

«Toona tundus, et liigume ettevalmistumisega õiges suunas, ent tagantjärele vaadates oli juba siis ohumärke,» arutles ta. «Paljuski on meie ootatust kesisem esinemine tingitud noorte hooletusest.»

Treener tõstis esile ainsa viljandimaalasena sihile jõudnud Rebeca Lotta Aasmäe sihikindlust ja töökust. «Temal oli see hooaeg veidi teistsugune. Talvel pühendus ta suusatamisele ja tuli ETV-Swedbanki noorte karikasarja võitjaks,» rääkis Viljar Kannel.

«Suusahooaja lõppedes suutis ta sihikindlate treeningutega end juudo meistrivõistluseks vajalikul määral ette valmistada,» kiitis treener õpilast.

Viljandi judokad sõidavad enne jaanipäeva võistlusreisile Poolassse. Eksootiline mõõduvõtt peetakse Krakovi lähedal vanas soolakaevanduses 284 meetrit allpool maapinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles