Holstre-Polli ja Tääksi suusaradadel leidub fanatte

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna lõuna paiku Holstre-Polli suusarajal vabastiilis suusatanud Kaarel Toss võtab tuleval aastal sihiks kõik Estoloppeti maratonid.
Täna lõuna paiku Holstre-Polli suusarajal vabastiilis suusatanud Kaarel Toss võtab tuleval aastal sihiks kõik Estoloppeti maratonid. Foto: Elmo Riig

Soojad talveilmad on Viljandimaa suusaradadele tekitanud jäätunud pealiskatte ja vesiselt pehme aluspinna, kuid see ei heiduta kirglikke suusatajaid kasinavõitu lumekatet kasutamast.

Pooleteisetunniselt rohkem kui 5 kilomeetrit pikalt vabastiili ringilt naasnud staažikas maratonimees Kaarel Toss tõdes, et rada on hädapärast sõidetav küll. «Siga leiab pori ikka üles,» võrdles Toss, kuidas spordisõbrad leiavad lumega kaetud rajalõike. Tema arvamist mööda saaks isegi klassikasammuga rajal pidama, aga soonte puudumine teeb selle keeruliseks. Tossu jutu järgi on tal plaanis kõik 2018. aasta Estoloppeti suusasarja maratonid läbida.

Suure Jaani vallavalituse spordinõunik Mati Adamson nentis, et on sellel aastal ainult paar korda suusatada saanud. Tääksi 1,8-kilomeetrisel valgustatud lõigul saab Adamsoni jutu järgi sõita küll vabatehnikas, aga klassikast ei saa rääkida. «Pole põhja, kuhu tõmmata, sest vihm ja sula on oma töö teinud,» kurtis ta. «Kui jõulude ajal on ilmataat helde, siis on võimalik ka pehmemal rajal suusatada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles