Heategijad teevad jõulupühadel asenduskodu laste südamed soojaks

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Sihtasutus Perekodu asutus Jämejalal kaunistas paljude tegevuste hulgas aknaid lumehelvestega, siis Väikemõisa peredes elavad lapsed ja noored läksid muuseas Hüpassaarde matkama.
Kui Sihtasutus Perekodu asutus Jämejalal kaunistas paljude tegevuste hulgas aknaid lumehelvestega, siis Väikemõisa peredes elavad lapsed ja noored läksid muuseas Hüpassaarde matkama. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal Jämejalal asuvas Perekodus tähistavad asenduspered jõule nagu teised igal pool mujalgi: käiakse kirikus, vanavanemate juures ning ootakse jõuluvana või päkapikkude külaskäiku. Eile saabus majja ka korv kinopiletitega.

Sihtasutus Perekodu juhataja Hilka Raba täheldas, et jõulud on selline aeg, kus leitakse üles tahe kõigile head teha. Tema arvates pole jõulud asenduskodudes kurb sündmus, pigem nagu iga teine pühadeaeg. Näiteks eile saabus Perekodule Raba sõnul teist aastat järjest kingipakk osaühingult Sveba-Dahlen, milles olid kino kinkekaardid. «Viljandis on kino, see on suurepärane. Kui küsitakse, mida lapsed kingituseks tahavad, siis oleme öelnud, et kinkige meile kinopileteid,» kõneles ta.

Raba jutu järgi on asenduskodu lapsed nii erinevas vanuses, et väiksemad saavad minna kasvatajatega ja suuremad iseseisvalt vaatama, mida kingituseks tahavad. «Eelmine aasta kinkis Sveba-Dahlen asenduskodu 46 lapsele jõuludeks voodipesukomplektid, mida me ise neile osta ei jõuaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles