Kool, kus õpib kass

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani põhikooli õpilaste Kerstini, Karoli, Kädi-Ly ja Nele ilmetest on hästi näha, kui tore on härra Koškiniga klassiruumi jagada.
Kolga-Jaani põhikooli õpilaste Kerstini, Karoli, Kädi-Ly ja Nele ilmetest on hästi näha, kui tore on härra Koškiniga klassiruumi jagada. Foto: Elmo Riig

Üheskoos härra Koškiniga on Kolga-Jaani põhikoolis 74 õpilast. Neist 73 käib koolimajas ringi kahel jalal, eelmainitud härra on aga koolipere kodustatud kiisu.

Luuletusest tuttav kriimusilmaline kass, kes kutsus lapsi lugema, on Kolga-Jaani põhikoolis saanud reaalseks, küll aga pole tal suus piipu või käes keppi.

«Kui tunni ajal on uks lahti, astub ta ikka klassist läbi,» tõdes Kolga-Jaani põhikooli direktor Thea Pärnamets. Kui kiisu parasjagu tundi ei kuula, võib teda kohata mõnulemas soojal radiaatoril, magamas direktori kabinetis või katlamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles