Loomade varjupaik on sunnitud miinimumpalkade juurde jääma

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Jack pakub Varjupaikade mittetulundusühingu üldjuhile Triinu Priksile käppa ja ootab uut peremeest.
Koer Jack pakub Varjupaikade mittetulundusühingu üldjuhile Triinu Priksile käppa ja ootab uut peremeest. Foto: Elmo Riig

​Viljandi linnavalitsuse välja kuulutatud ja läbi kukkunud, nüüdseks uutel tingimustel sõlmitud hanke võitnud Varjupaikade mittetulundusühing osutab linnale loomade varjupaiga teenust tuleval aastal 45 713 euro ulatuses, millest makstakse töötajatele miinimumpalka ja kantakse hoolt loomade eest.

«Tahad Porschet, aga vaatad hinda ja ostad Škoda,» kommenteeris Varjupaikade mittetulundusühingu juhatuse liige Triinu Priks linnavalitsusega aastaks sõlmitud lepingut. Ta lisas, et kõige suurem kuluartikkel on ikkagi töötajate palk ning teise hanke tarvis loobus varjupaik töötajate palgatõusu nõudest. «Tulime linnale vastu ja tõmbasime selle rea oma eelarvest maha.»

Linnal tuli uues hankes Priksi sõnul loobuda loomade steriliseerimise, kastreerimise ja kiibistamise nõudest. Neid protseduure teeb varjupaik Priksi jutu järgi endiselt annetuste toel. Ta tõi välja, et linn on lubanud pärast naabruses asuva täiskasvanute turvakodu tühjenemist uuendada hoone küttesüsteemi, kuhu varjupaik loodab paigutada soojakutes pesitsevad loomad. «Järgmise aasta eelarves sellist rida meil ei ole,» ütles Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin uue küttesüsteemi paigaldamise kohta. Tema sõnade kohaselt tahtis linn teha pika hanke, aga pakkujaid rohkem ei olnud. «Esitasime uues hankes tingimusi natuke vähem ning summa on ka jupp maad suurem kui varem,» lausus abilinnapea. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles