Vanalinna majade ühinemine keskküttega kulgeb vaevaliselt

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris liitus kaugküttevõrguga Pikal tänaval asuv Ingeri maja.
Oktoobris liitus kaugküttevõrguga Pikal tänaval asuv Ingeri maja. Foto: Elmo Riig

Paljude Viljandi vanalinna majade omanikud tahaksid keskkütet, aga vajalikku torustikku pole kõikjale paigaldatud. Selline laienemine tuleks kõne alla juhul, kui kaugkütte soovijal oleks soojafirmale maksta kopsakas summa või korraga tahaks liituda suur hulk maju.

Viljandile toasooja andva aktsiaselts Esro juhataja Jaan Saar märkis, et järgmise aasta alguseks on linnas liitumist taotlenud kümmekond maja. Vanalinnas ootab torustikuga ühinemist neli maja, millest kahel on lepingu sõlmimiseks aega tuleva aasta 25. jaanuarini.

Ühes neist, aadressil Munga tänav 6 elav Katre Laidre sedastas, et maja lähedale paigaldati torustik hiljuti Ingeri maja liitumise tõttu ning selle võrra saavad nemad keskkütte odavamalt. Tema hinnangul muudavad halb soojustus ja vanad aknad, mida ei lubata niisama välja vahetada, vanadele majadele keskkütte panemise majanduslikus mõttes küsitavaks. «Suuremat vabadust pakub see muidugi. Kui praegu talveks ära minna, peab keegi käima kütmas,» nentis Laidre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles