Laienenud fondi kaudu tulnud heategu aitab vastsündinuid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Metsmaa tutvustas Viljandi haigla sünnitusosakonda jõudnud vastsündinute elustamislaua monitori, mis on abiks vastsündinutele, kes vajavad kiiresti lastearsti abi.
Maret Metsmaa tutvustas Viljandi haigla sünnitusosakonda jõudnud vastsündinute elustamislaua monitori, mis on abiks vastsündinutele, kes vajavad kiiresti lastearsti abi. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla sünnitusosakonda jõudis möödunud nädala keskpaigas Eesti sünnitusmajade toetusfondi abiga vastsündinute elustamislaua monitor, mis võimaldab haiglapersonalil kiirelt reageerida. 

«Seda monitori läheb vaja, kui on tegemist probleemse vastsündinuga,» selgitas sünnitusabi ja günekoloogia osakonna vanemarst doktor Maret Metsmaa. «Tavavastsündinutel on tavaläbivaatused, aga kui on raske sünnitus ja on vaja lastearsti abi, siis on see väga hea asi.» Ta lisas, et sellega saab jälgida näiteks vastsündinu südametegevust, tema vere hapnikusisaldust ja veel mitut parameetrit. 

Vastsündinute elustamislaud, mille juurde monitor läks, oli osakonnal juba varem. Selle ostmist aasta algul toetasid Selveris annetusi teinud inimesed. Lauda sai küll kasutada, sest üks monitor oli, kuid seda tuli jagada näiteks täiskasvanud lõikusjärgsete ja uuringutel olevate patsientidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles