Lastepsühhiaater Madis Parksepp: leidke aega, et olla koos lastega

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla psühhiaatria­kliiniku ülemarst Madis Parksepp usub, et vaimuhäirete ravis saadakse püsivalt head tulemused vaid sotsiaaltöötajate ja pedagoogidega käsikäes tegutsedes.
Viljandi haigla psühhiaatria­kliiniku ülemarst Madis Parksepp usub, et vaimuhäirete ravis saadakse püsivalt head tulemused vaid sotsiaaltöötajate ja pedagoogidega käsikäes tegutsedes. Foto: Elmo Riig

Alates septembrikuust on Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku ülemarst Madis Parksepp, kes enne seda töötas Tartu ülikooli kliinikumi psühhiaatria­kliinikus lastepsühhiaatrina ja on arstiteaduskonna õppejõud.

Madis Parksepp, miks te otsustasite Viljandi kasuks?

Mulle meeldis pakutud võimalus meditsiini senisest põhjalikumalt sotsiaalsüsteemi ja muude sidusvaldkondadega integreerida. Mu viimaste aastate arstikogemus Tartust pärineb noorukite osakonnast ja seal sai selgeks, et psühhiaatrilises ravis on meedikud vaid üks lüli. Kui pole koostööd sotsiaaltöötajate ja pedagoogidega, ei tule midagi välja – sa jäädki arstima, sest inimene on oma murega ikka üksi. Abi ja tuge on vaja ka siis, kui ravi on lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles