Kõrvaklappide huupi ostmise asemel tuleks teha teadlik valik

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helimees Rauno Avel julgeb oma kogemustest muusikasõbrale soovitada 140 eurot maksvaid AKG kõrvaklappe, mis detailirohke ruumilise saundiga on tema südame võitnud.
Helimees Rauno Avel julgeb oma kogemustest muusikasõbrale soovitada 140 eurot maksvaid AKG kõrvaklappe, mis detailirohke ruumilise saundiga on tema südame võitnud. Foto: Marko Saarm

Mobiiliga muusika kuulamiseks pakutakse erinäolisi lahendusi. Olgu õndsas hermeetilisuses praktiseeriv muusikategija või -gurmaan, bussisõidu ajal igapäevase meelelahutuse nautija või jõusaalis motiveeriva tümpsu najal rauda tõstev sportlane – igaühele leidub sobiv kõrvaklapipaar.

Muusika kolimisega head helikvaliteeti pakkuvatesse rakendustesse nagu iTunes, Spotify või Deezer on nutitelefonist saanud ideaalne muusika kuulamise vahend. Telefoni juurde kõrvaklappe valides tuleb aga silmas pidada hulka aspekte.

Viljandi kultuuriakadeemia helirežii tudeng Rauno Avel nentis, et enne kui kõrvaklappe ostma minna, tuleb selgeks teha, kus ja millal on neid plaanis kasutama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles