Olümpiasangar kõnnib Mustla keskväljakul kätel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Mati Karmin peab Martin Kleini Eesti ajaloos ainulaadseks ning seetõttu on ka järgmise nädala teisipäeval ametlikult avatav skulptuur lahendatud üsna tavatult.
Skulptor Mati Karmin peab Martin Kleini Eesti ajaloos ainulaadseks ning seetõttu on ka järgmise nädala teisipäeval ametlikult avatav skulptuur lahendatud üsna tavatult. Foto: Marko Saarm

Mustla purskkaevu juures avatakse teisipäeva õhtul olümpiasangar Martin Kleini skulptuur. Esimese eestlasest olümpiamedali võitja kuju on selle autor Mati Karmin lahendanud tavatus vormis: kätel kõndimas.

Mati Karmin
Mati Karmin Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti esimene olümpiamedalist Martin Klein kõndinud oma leeripäeval kätel Tarvastu kiriku torni ja läinud sel moel tihti ka kodust umbes poole kilomeetri kaugusele karja. Hiljem kujunenudki see tema maadlustreeningu osaks. Karmin (pildil) ammutas Kleini käte peale pannes inspiratsiooni nendest kahest legendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles