Selgusid parimad Võrtsjärve joonistajad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval tehti Viljandi maavalitsuses kokkuvõtteid Euroopa päeva puhul korraldatud õpilaste joonistusvõistlusest «Minu Võrtsjärv». Sellele laekus 388 tööd 37 üldharidus- ja kunstikoolist, neist enamik Viljandimaalt.

Eraldi hinnati esimese kuni neljanda ning viienda kuni üheksanda klassi õpilaste joonistusi.

Kõigepealt valis žürii mõlemas vanuseastmes välja 20 silmapaistvamat tööd ning seejärel omakorda kolm auhinnakoha väärilist.

Nooremate rühmas võitis viljandimaalastest esikoha Võhma gümnaasiumi neljanda klassi õpilane Meiko Martin Väljaots ja kolmanda koha Tarvastu gümnaasiumi teise klassi õpilane Isandra Põder.

Meilt kuulusid paremate hulka veel Bruno Abramov, Martin Bergmann ja Carolyna Puiste Võhmast, Maria Kaur Kolga-Jaanist, Jene Kaurov Kärstnast, Sander Kosemaa, Kendra Lysandra Luik, Randel Saar ja Betty Tornius Tarvastust, Marta Siirus Kalmetult ja Olari Türkson Leiest.

Vanemate seas võitis esikoha Annika Tamla ja teise koha Lysandra Lippa, kes mõlemad õpivad Tarvastu gümnaasiumis.

Teistest viljandimaalastest joonistasid eriti hästi Raidi Aleksandrov Tääksist, Kristi Jakobson ja Kristiina Vender Kalmetult, Kaspar Kaldra, Evelyn Kuusik, Helis Mändla, Kerly Rohtla ja Crista Padu Tarvastust, Ceisi Peik Karksi-Nuiast ning Karmen Vilberg ja Kellily Saar Viljandist Paalalinna gümnaasiumist.

Välja anti kaks eriauhinda: Paalalinna gümnaasiumi Vb klassile kollektiivse töö eest «Kalasaak Võrtsjärvel» ning Kitzbergi-nimelise gümnaasiumi õpilasele Kaisa Tirule huvitava mõtte ja teostuse eest.

Paremad joonistajad said auhinnaks raamatupoe kinkekaardi ja Euroopa Liidu sümboolikaga meeneid.

Joonistusvõistlus oli ühtlasi üks ettevõtmisi pikas tegevuste reas, mis on seotud täna Viljandis pärimusmuusika aidas peetava konverentsiga «Meie Võrtsjärv».

Aidas saab kuni konverentsini ja selle ajal näha paremate joonistuste näitust.

Hiljem läheb väljapanek maavalitsuse ruumidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles