Tantsumajas astub üles pärimusmuusika tulevik

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel kell 19 trehvab džässiklubis Jasm «Tantsumaja».
Reedel kell 19 trehvab džässiklubis Jasm «Tantsumaja». Foto: VALDO OTS/Sakala

Reedel kell 19 koguneb džässiklubisse Jasm enneolematult suur ja põnev seltskond noori, keda seovad pärimusmuusika, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja üritusesari nimega «Tantsumaja».

Traditsiooniliselt on külapidude vaimu ja tavasid au sees hoidva «Tantsumaja» viimane pidu väljaspool pärimusmuusika aita. Sel korral kutsutakse rahvas kokku Jasmi ja lavale astuvad eranditult kõik Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika tudengid.

Tantsumaja korraldaja Merike Paberitsi sõnul tõotab õhtu kujuneda mitmes mõttes meeldejäävaks. «Noored muusikud on igaüks oma näo ja repertuaariga  ja seega kindlasti värskendav kogemus. Samuti on pillide koosseis väga mitmekesine: kõlavad kitarr, torupillil, klaver, hääl, viiul, kannel, parmupill ja paljud teised,» rääkis «Tantsumaja» korraldaja Merike Paberits.

Pärimusmuusika keskuse produtsent ja kultuuriakadeemia pärimusmuusika õppejõud Paberits teab lisada veel, et sel õhtul on pärimusmuusika tudengite eriala arvestus ja see on neile väga vastutusrikas. «Publik saab osa meie pärimusmuusika tulevikust,» lisas ta.

Traditsiooniliselt saab «Tantsumajas» lisaks elava muusika ja pillimängu kuulamisele ka tantsida. Merike Paberits õpetab XIX sajandist pärit kontratantse, mida tantsitakse enamasti ringis ja mis seetõttu igati sobivad lõbusaks seltskondlikuks koosviibimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles