Ohtlik nakkus nõudis pisikese tüdruku elu

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. detsembril pidi meningokokknakkusele alla vanduma väike tüdruk, kes ei jõudnud aastasekski saada.
6. detsembril pidi meningokokknakkusele alla vanduma väike tüdruk, kes ei jõudnud aastasekski saada. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädala keskel kustus Viljandi haiglas pisikese tüdruku eluküünal. Viie päeva pärast oleks ta saanud aastaseks. Terviseameti kinnitusel põhjustas lapse surma üsna harva esinev meningokokknakkus.

«Perekonnale meie kaastunne, kuid kinnitame, et teistele ohtu ei ole,» ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Ta lisas, et pere teised liikmed ei olnud nakatunud ning kõikide lähikontaktsete inimeste uuringu tulemused haigustekitaja suhtes on olnud negatiivsed. Samuti on saanud lapsega kokku puutunud inimesed profülaktilist antibiootikumravi.

See polnud Viljandis esimene juhtum, kus väiksel lapsel tuli meningokokknakkusele alla vanduda. 2013. aasta 10. veebruaril heitis Viljandi haiglas samal põhjusel hinge aasta ja kahe kuu vanune poiss. Iiris Saluri sõnul on tegemist üsna harva registreeritava nakkushaigusega, mis võib raskematel juhtudel lõppeda surmaga. 2015. aastal oli üks väikelapse surmaga lõppenud haigestumine Tartumaal.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles