Galerii. Täna selgub Eesti juubelimüüri ladunud õpilaste paremik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kutseõppekeskuses eile alanud müürseppade kutsevõistlusel «Jõulukellu» selguvad täna lõuna paiku võitjad, kes pääsevad edasi üleriigilisele võistlusele «Noor meister 2018».

Viljandi kutseõppekeskuse ehitusõppe osakonna juhataja Rein Kalda tõdes, et tänavune eenduva kirjaga välisseinafragment pole lihtsam kui eelmise aasta ülesanne laduda kolme võlviga müür, mida keegi lõpuni ei suutnud teha. «Puhtaid kive ma ei silma, aga poisid alles õpivad müüri mitte seguga määrima,» rääkis Kalda ja täpsustas, et hele segu jääb kuivanuna tumeda kivi peal lihtsalt väga hästi näha.

Võistlusel ainsana ilma juhendajata osalenud Kuressaare ametikooli meeskonna õpilane Sander Lonks märkis, et müüri on ilma juhendamiseta keerulisem laduda. Juhendaja soovitas Lonksu sõnul mitte aega viita ja graafikus püsida. «Kõige keerulisem on müürile tähtede kirjutamine, sest tuleb palju kivi lõigata ja seda osa on raskem laduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles