Politsei uurib Mulgi Õuna kuldrenette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi Õuna tegevjuht Aivar Rehemaa on väitnud, et kahtlust äratanud õunad osteti kokku mitmest väiksest aiast. Nüüd hakkab politsei uurima, kust täpselt. Fotol on Rehemaa tollases Karksi vallas Mulgi Õunale kuuluvas aias.
Mulgi Õuna tegevjuht Aivar Rehemaa on väitnud, et kahtlust äratanud õunad osteti kokku mitmest väiksest aiast. Nüüd hakkab politsei uurima, kust täpselt. Fotol on Rehemaa tollases Karksi vallas Mulgi Õunale kuuluvas aias. Foto: Elmo Riig

Politsei hakkas uurima, kas peamiselt Viljandimaal tegutsev osaühing Mulgi Õun on kuldreneti nime all kauplustesse saadetud õunte päritolu varjamiseks dokumente võltsinud.

Võimalikku võltsimist uurivad Viljandi politseinikud, prokuratuuri teatel on alustatud kriminaalmenetlus veel sedavõrd algusjärgus, et kellelegi kahtlustust pole esitatud.

Osaühing Mulgi Õun hakkas sel sügisel müüma kaubakeskustes õunu, mis kandsid silti «Kuldrenett» või «Renett». Kilekottidesse pakitud suured ja magusad õunad ei sarnanenud sugugi eestlastele hästi tuntud õunasordiga «Liivi kuldrenett». Samuti polnud see ükski Eestis kasvatatav renettõun, näiteks «Karksi renett».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles