Nõrga talu ootab taimi vahetama

, Nõrga talu perenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõrga talu perenaine ootab oma Metskülas asuvasse uhkesse aeda sel pühapäeval kõiki aiandushuvilisi.
Nõrga talu perenaine ootab oma Metskülas asuvasse uhkesse aeda sel pühapäeval kõiki aiandushuvilisi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kaua oodatud kevad on täies õiteilus.

Just nüüd on paras aeg vaadata, kas teie lillepeenratesse on talvega tekkinud inetuid tühimikke või on mõni taim hoopis laiutama pääsenud. Rohevahetuse üritusel saavad aiandushuvilised taimi vahetada või lausa tasuta ära jagada.

Ärge visake minema taime, mida ise enam ei vaja, sest võite sellega rõõmu teha kellelegi teisele. Rohevahetusel tasuks ringi vaadata neilgi, kellel on plaanis rajada suur peenar — lasteaedade, koolide, kirikute ja teiste asutuste esindajatel.

Rohevahetusele võib tuua muu hulgas ka toalilli, kuid siis peab kindlasti arvestama, et need ei pruugi taluda otsest päikest ja tuult. Mõistlik oleks pakkida sellised lilled ajalehte.
Teretulnud on aiandusraamatud ja -ajakirjad, sest need, mis on teil läbi loetud, võivad rõõmustada paljusid teisi.

Igal aastal oleme kogunud ka kasutatud terveid ja puhtaid istikupotte. Neidki saab korduvalt kasutada ja nii anname panuse sellesse, et ei teki ülearust prügi.

Nõrga talu ootab huvilisi taimi vahetama 15. mail kell 11. Samal päeval on võimalik tutvust teha talus kasvatatavate uute püsililledega. Üritus toimub iga ilmaga ja on kõigile tasuta.

Rohevahetuse katusorganisatsioon on Eesti aiaklubi, mille koduleheküljel leidub infot kõigi Eesti rohevahetusürituste kohta ja on ka rohevahetuse põhjalik juhend (www.aiaklubi.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles