Lõbus talvine muinasjutukompott

Alice Lokk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus rõhutab, kui oluline on sõprus, Gerda (Karolin Jürise, keskel) läheb pikale teekonnale Lumekuninganna (Loviise Kapper) ja Kaj (Kristjan Poom) leidmiseks koos teiste muinasjutukangelastest kaaslastega, nende hulgas hunt (Elar Vahter), röövliplika (Grete Konksi) ja Punamütsike (Silva Pijon).
Lavastus rõhutab, kui oluline on sõprus, Gerda (Karolin Jürise, keskel) läheb pikale teekonnale Lumekuninganna (Loviise Kapper) ja Kaj (Kristjan Poom) leidmiseks koos teiste muinasjutukangelastest kaaslastega, nende hulgas hunt (Elar Vahter), röövliplika (Grete Konksi) ja Punamütsike (Silva Pijon). Foto: Gabriela Liivamägi

​Jõulukuusse ei sobi vist miski muu paremini kui üks Hans Christian Anderseni talvine muinasjutt. Oleg Titov ja Liis Aedmaa on koos Viljandi kultuuriakadeemia tudengitega Ugala lavale toonud isemoodi, seninägematu «Lumekuninganna».

Üldjoontes on loo tegevustik ja sündmused samad nagu Anderseni muinasjutus, ent loole on lähenetud huvitava nurga alt: sellesse on oskuslikust põimitud teisi maailmakuulsaid muinasjutte, nagu «Punamütsike», «Tuhkatriinu», «Printsess herneteral» ... Ja nende tegelased sobituvad «Lumekuninganna» loosse orgaaniliselt, mõjumata hetkekski võõrkehadena.

Koos on parem

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles