Asjatundjad teavad, kuidas kuusk jõuludeni vastu peab

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku keskuse ees vihmasajus jõulupuid müünud Endel Soosaar märkis, et viljandlaste seas on poupulaarseim harilik kuusk.
Uku keskuse ees vihmasajus jõulupuid müünud Endel Soosaar märkis, et viljandlaste seas on poupulaarseim harilik kuusk. Foto: Elmo Riig

Kui osta praegu mõnest müügikohast kuusk, tuleb mõelda, mida ette võtta, et see toas seistes meid oma okaskasukaga veel jõululaupäevalgi rõõmustaks.

Männimäe Selveri parklas Harjumaalt Kolga-Aablast pärit kuuski müüv Kaido Mühlberg kõneles, et mõningad möödunud reedel saetud puud on juba ära ostetud. Kuuskede kuivamist Mühlberg ei pelga, sest tema sõnul hoiab vett kinni tüve vaigukiht. «Veidi vara võtsime puud maha, aga 24. detsembriks küll ära ei pudene, kui just radiaatori lähedale ei pane,» rääkis Mühlberg.

Maaülikooli professor Hardi Tullus selgitas, et puu eritab tüve mahalõigatud puidu- ja kooreosa peale vaiku, mistõttu vahetult enne vettepanekut võiks jõulupuu tüvest jupi ära saagida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles