Tehisintellekti loojad jõudsid maineka võistluse võitjate sekka

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eziili meeskonna liikmed Tiit Remmel (vasakul) ja Maido Janke said reede õhtul Tartus rõõmustada. Nende idee jõudis «Prototroni» võitjate sekka ning tehisintellekti arendamine saab sellest hoogu juurde.
Eziili meeskonna liikmed Tiit Remmel (vasakul) ja Maido Janke said reede õhtul Tartus rõõmustada. Nende idee jõudis «Prototroni» võitjate sekka ning tehisintellekti arendamine saab sellest hoogu juurde. Foto: Erakogu

​Viljandis tootmistarkvara Eziil arendava meeskonna idee ehitada oma programm selliseks, et see annaks ettevõtte juhtidele info kõrval soovitusi, kuidas tootmist korraldada, jõudis maineka ideevõistluse võitjate sekka.

Võiduga kaasnenud 5000 eurot on Eziili meeskonna juhi  Maido Janke hinnangul küll ilus žest, aga see pole kaugelt kõige tähtsam. Tema sõnul avab võit neile kuueks kuuks juurdepääsu  programmile «Startup Incubator», mis peaks aitama müüki kasvatada ja investoreid leida.

«Saame juriidilist abi ning mentoreid, et parandada oma äriskeemi ja turunduse tuge,» selgitas Janke. «Seda ma ei usu, et me auhinnaraha füüsiliselt saame, pigem tuleb see sisulise toena.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles