Viljandimaal peetakse Eesti suurimat võrgupidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuus tuhat meetrit võrgukaablit, kastide viisi energiajooke ja palju arvutiklõbinat – need on märksõnad, mis iseloomustavad sel nädalavahetusel Viljandi kutseõppekeskuses peetavat Eesti suurimat võrgupidu.

«InterLANi»  nime kandval võrgupeol võtab mitusada arvutimängurit viieliikmelistes meeskondades omavahel mõõtu rahaliste auhindade nimel. Lisaks võrgupeole oli laupäeval Lennukitehases Viljandi esimene robootikavõistlus.

Võrgupeo ühe korraldaja Mikk Mihkel Vaabli sõnul on kutseõppekeskusesse ja Lennukitehase robootikavõistlusele kogunenud ligi 300 inimest. Lisaks temale korraldavad Eesti suurimat võrgupidu Roger Ote ja Ott Kukk.

«Mängijaid on 170, tiimis on 80 liiget ja robootikas lisaks 16 robotile nende juhendajad,» selgitas Vaabel. Siinkohal tasub märkida, et korraldajad on oma tiimi värvanud kutseõppekeskuse esimese aasta IT-õpilased, kes saavad võrgupeol hea kogemuse võrra rikkamaks.

Teise korraldaja Ott Kuke sõnul on tänavune võrgupidu hästi läinud. Kui eelmistel pidudel on juhtunud, et pool päeva on mängurid pidanud istuma internetita, siis sel aastal on kõik sujunud. Tema sõnul on mängurid kaasa haaranud oma arvutid, seega võiski näha mitut mängijat mööda pikka koridori liikumas, suur arvutikast kaenlas. «Arvutite hinnad jäävad siin tuhande ligi, aga on ka 3000-eurone arvuti,» märkis Vaabel.

Auhinnafond küündib 2500 euroni, lisaks on sponsorid omalt poolt välja pannud meeneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles