Viljandi teenindus kolib kesklinnast politseimajja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi politseijaoskonna juhi Künter Pedoski sõnul oli kolimiseks mitmeid põhjuseid, üheks neist oli ka avaram saal.
Viljandi politseijaoskonna juhi Künter Pedoski sõnul oli kolimiseks mitmeid põhjuseid, üheks neist oli ka avaram saal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

18. detsembrist asub varem Vabaduse platsil tegutsenud politsei- ja piirivalveameti Viljandi teenindus kohalikus politseimajas aadressil Pargi 1.

Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedosk sõnas, et passilaua politseimajja kolimiseks oli mitu toetavat põhjust. «Peagi saab kohalik elanik kõiki politseiga seotud teenuseid mugavalt ühest kohast, teenindussaal on avaram ja kliendisõbralikum ning relvalubade ja relvadega tegelemiseks on politseimajas turvalisem keskkond nii teenindajate endi kui klientide vaatest,» selgitas jaoskonna juht.

Ta lisas, et samal ajal arendatakse e-teenuseid, et dokumenditaotlusega seotud toimingud inimestele veelgi lihtsamaks muuta. Samas meenutas ta, et reeglina on inimestel tarvidus dokumendi vahetamiseks teenindusse pöörduda kord viie aasta järel ning passi kehtivusaja pikendamiseks veelgi harvem. «Näiteks viimastel kuudel on kõige enam tööd klienditeenindajatele andnud peatatud sertifikaatidega ID-kaartide uuendamine. Ainuüksi novembris uuendati Viljandi teeninduses üle 2300 sertifikaadi,» täpsustas ta.

PPA tuletab meelde, et peatatud sertifikaate saab uuendada nii oma arvutis kui ka PPA teenindustes tuleva aasta 31. märtsini. Peatatud sertifikaatidega ID-kaarti ei saa enne uuendamist elektrooniliselt kasutada, ent peatatud sertifikaatidega ID-kaarti saab kasutada kliendikaardina, digiretsepti väljavõtmiseks ning isikut tõendava dokumendina.

Viljandi politseimajas avatavas teenindussaalis saab taotleda isikut tõendavaid dokumente, kodakondsust, elamisluba ning viisa pikendamist. Lisaks kirjeldatud dokumentidele saab sealt taotleda relvaluba.

Viljandi teenindus on avatud tööpäeviti kella 9–17. Lisainfot dokumentide taotlemise kohta saab küsida PPA infotelefonilt 612 3000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles