Noored juhivad tehisintellekti möllu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalmaailma ehitaja näeb läbi prillide, kuidas ta käed liiguvad ja detaile tõstavad. Pealtvaatajaile avaneb pilt virtuaalmaailmas askeldaja tegevusest arvutiekraanil.
Virtuaalmaailma ehitaja näeb läbi prillide, kuidas ta käed liiguvad ja detaile tõstavad. Pealtvaatajaile avaneb pilt virtuaalmaailmas askeldaja tegevusest arvutiekraanil. Foto: Marko Saarm

Täna ja homme saab veel osa Viljandi kutseõppekeskuse noorte korraldatavast Eesti suurimast võrgupeost «interLAN». Sadu arvutimängureid saabub Eestist ja Lätist. Kõiki pealtvaatajaid oodatakse osalema üle 30 tegevuse pakkuvas «interFUNi» programmis Lennukitehases.

Sel aastal viimast korda toimuval «interLANil» on suurem rõhk pandud pealtvaatajatele. Peakorraldajad Mikk Mihkel Vaabel, Roger Ote ja Ott Kukk rääkisid, et nad on koondanud kõiki Eesti noori huvitavad teemad: robootikavõistluse, virtuaalreaalsuse, vedela lämmastikuga arvutite ülekiirendamise ja elektroonika töötoad nokitsemishuvilistele. Laupäeval on võrgupeo pealtvaatajate programmi osana Lennukitehases Viljandimaa esimene robootikavõistlus «interFUN». 

«Usume, et meie sündmus kõnetab igaüht ning tegevust jagub igas vanuses huvilistele,» ütles Ote.  Huvilisi ootab üheksa tundi kestvas tasuta programmis kümneid tegevusi ja  töötubasid. Korraldajate sõnul ületab sündmuse pealtvaatajate vahel loosi minev auhinnafond tuhandet eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles