Tudengid on töö leidmisega kimpus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia esimese kursuse tragid kultuurikorraldajad kuuluvad tudengite hulka, kes on õpingute kõrvalt töötamisest väga huvitatud.
Akadeemia esimese kursuse tragid kultuurikorraldajad kuuluvad tudengite hulka, kes on õpingute kõrvalt töötamisest väga huvitatud. Foto: Elmo Riig

​Õppival noorel kulub iga lisasissetulek marjaks ära ning erandiks ei ole ka Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid. Paraku on tööd keeruline leida, seda enam et kõne alla tuleb koht, kus saaks ametis olla õpingute kõrvalt osalise koormusega.

On teada ka juhtumeid, kus Viljandi tudengid on käinud tööotsi tegemas Tartus, kuid siin tuleb silmas pidada aja- ning transpordikulusid, mis teenitavat summat märgatavalt kärbivad. Oma raha aga on tudengitele väga oluline.

«Vanemate raha peal elamine ei vii kaugele, see viib tagasi koju,» kinnitas esimesel kursusel kultuurikorraldust õppiv Helen Uibo, kes on regulaarselt Viljandi tööpakkumistel pilku peal hoidnud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles