Prügilepinguta valda ähvardab igakuine trahv

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Elmo Riig

Prügiveolepinguta jäänud Viljandi vald peab kiiresti leidma riigihanke konkursiga uue firma, kes inimeste jäätmeid vedama hakkaks, sest vastasel korral võib riik määrata vallale 10 000 euro suuruse igakuise sunniraha.

Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse nõuniku Kaili Kuuse seletusel kuulub oma territooriumil olmejäätmete veo korraldamine iga omavalitsuse peamiste ülesannete hulka. Samas tunnistas ta, et juhtumeid, kus leping ühe või teise poole eestvõttel lõpetakse, on ka varem ette tulnud ning otseselt selle eest ei saa riik kedagi karistada. Võimalik on vaid rakendada lepingus olevaid leppetrahve, kui need on seal määratud.

«Küll aga tuleks omavalitsusel võimalikult kiiresti korraldada uus hange jäätmevedaja leidmiseks,» lisas Kuusk. Aega, kui kiiresti peab omavalitsus uue prügivedaja leidma, kindlaks määratud ei ole, sest riigihangete elluviimiseks kuluvat aega on väga keeruline hinnata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles