Kavandatav kaitseala ajab metsatööstused tagajalgadele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehvade talvede tõttu on tööstustel olnud raske palke varuda. Uute kaitsealade tulles muutub nende olukord veel keerulisemaks.
Kehvade talvede tõttu on tööstustel olnud raske palke varuda. Uute kaitsealade tulles muutub nende olukord veel keerulisemaks. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal kavatsetakse luua 4600 hektari suurune salu-laanemetsa kaitseala, mis metsatöösturite arvates mõjub nende tegevusele laastavalt.

Riigile kuuluvale maale kavandatav kaitsela paikneks Mulgi, Viljandi ja Põhja-Sakala vallas. Pärast riigimetsa majandamise keskuse (RMK), teadlaste ja keskkonnaorganisatsioonide läbirääkimisi otsustati luua kolm kaitseala: 709-hektarine Naistevalla, 2466-hektarine Kuninga-Rimmu ja 836-hektariline Ereste-Niguli. Umbes pool kõigest jääb endise Halliste valla piiridesse.

Kaitsealade moodustamine on plaanis ministri käskkirjaga algatada käesoleva aasta lõpuks. Seejärel alustab keskkonnaamet kaitsealade moodustamise eelnõude avalikustamist ja huvirühmade kaasamist. Uute kaitsealade moodustamise kinnitamiseni soovitakse jõuda tuleva aasta jooksul. Praegu on Eesti metsamaast erinevate kaitserežiimidega kaetud ligi veerand, 24,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles