Leola ärimajas valmib tehisintellekt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle laua taga sünnib tehisintellekt. Vähemalt on sellise programmi loomine Eziilis töötavate meeste ambitsioon.
Selle laua taga sünnib tehisintellekt. Vähemalt on sellise programmi loomine Eziilis töötavate meeste ambitsioon. Foto: Marko Saarm

​Viljandi kesklinnas Leola maja kolmandal korrusel töötab kuus noort meest arvutite taga selleks, et leiutada tehisintellekti, mis peaks tulevikus tegema töö lihtsamaks võimalikult paljudes tootmisettevõtetes.

Reedel kuulutatakse Tartus idufirmade konkursi finaalis välja kolm paremat ideed, mille omanikud saavad 10 000 euro suuruse preemia. «Prototroni» nime kandva ideevõistluse kümne parema sekka on jõudnud ka Viljandi ettevõte Eziil, kelle tootmistarkvara kaugemate ambitsioonide sekka kuulubki tehisintellekti loomine. Tulevikus võiks Viljandist jõuda suurte tehaste tootmist korraldavatesse IT-süsteemidesse programm, mis käimasoleva töö kohta info andmise kõrval pakub lahendusi, kuidas tootmist efektiivsemaks muuta.

«Prototroni» võistlusel kümne finalisti seas on Eziil oma ideega kindlalt kõige kaugemale jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles