Prügivedu kallineb kohati tuhat korda

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu kehtiva hinnakirja alusel tuleb kuni 1500-liitrise konteineri rendi ja veo eest tasuda kokku kaks senti, siis alates uuest aastast küsib prügivedaja aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused vabaturuhinnana sama konteineri veo ja rendi eest kokku 23 eurot 4 senti.
Kui praegu kehtiva hinnakirja alusel tuleb kuni 1500-liitrise konteineri rendi ja veo eest tasuda kokku kaks senti, siis alates uuest aastast küsib prügivedaja aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused vabaturuhinnana sama konteineri veo ja rendi eest kokku 23 eurot 4 senti. Foto: Marko Saarm

​Käesoleval nädalal said Viljandi valla elanikud aktsiaseltsilt Eesti Keskkonnateenused uue, vabaturu hinnakirja, milles mõne konteineri rendi ja tühjendamise hind on varasemaga võrreldes tõusnud koguni tuhat korda.

Novembri alguses kirjutas Sakala, kuidas Viljandi vallas sentide eest prügivedu organiseeriv aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused tahtis riigihankel sendise prügiveoga võitnud lepingu üles öelda. Tol ajal tõdes  Eesti Keskkonnateenuste juhatuse liige Bruno Tammaru, et ainuke võimalus lepingut jätkata on teenustasusid tõsta. Nõnda saatiski läinud aasta juulist vallas prügi vedanud Eesti Keskkonnateenused selle nädala alguses klientidele uue hinnakirja. Kui varem pidi elanik 1500-liitrise konteineri veo ja rendi eest kokku maksma kaks senti, siis uuest aastast tuleks tal välja käia 23 eurot 4 senti.

«See pole tegelikult hinnatõus, vaid vabaturu hindade kehtima hakkamine,» ütles aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused Lääne regiooni juht Jaan Viljas. «Tegelikult hinnakiri ei muutunud: kuni 370-liitriste konteineritel tuli üks ja võrdne hind ning lisandus kuni 1500-liitriste konteinerite hind.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles