Heimtali muuseum ootab sünnipäeva tähistama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali muuseumi eestvedaja Anu Raud.
Heimtali muuseumi eestvedaja Anu Raud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Novembris täitus 30 aastat päevast, mil puhkpillihelide saatel avati Heimtali koduloomuuseum. Praegune Eesti Rahva Muuseumi Heimtali osa tähistab seda päeva koos sõpradega laupäeval, oodates külla neid, kelle elu ja tegevus on olnud muuseumiga seotud, ja kõik, kes muuseumi ja selle seinte vahel peituvat kalliks peavad.

Laupäeval kell 14 algab aastapäeva tähistamine Heimtali rahvamajas. Seal kõnelevad Heimtali muuseumi minevikust, olevikust ja tulevikust Imbi-Sirje Torm, Aet Ollissaar, Ave Matsin, Tõnis Lukas ja Anu Raud, vahepalad on Heimtali põhikooli õpilastelt ja naisrühmalt Viljandi.

Seejärel saab tutvuda värskenduskuuri läbinud muuseumimajaga. Kohal on ka sisekujunduse autor Taimi Soo. Heimtali vanas vallamajas saab mekkida kohalikke hõrgutisi. Tuginedes vanadele kommetele, ei ole keelatud pidulauda täiendada oma lisanditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles