Üks preemia tuli Raudna kooli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval tegi ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate selts Tartus kokkuvõtteid 12. õpilaste ajaloouurimuste võistlusest. Selle teema oli «Kakskümmend aastat Eesti ajaloos (1991—2011)».

Üritusest võttis osa president Toomas Hendrik Ilves, kes tänas võistlusel osalenuid, toonitades, et ajaloo tundmine süvendab teadmisi kõikidest eluvaldkondadest ja muudab elamise selgemaks.

«Te uurite, küll ehk mitte nii lihvitult, kuid siiski ausalt läbielatut, mis armutus aja kulgemises võib kaotsi minna,» ütles president noorte kodu-uurijate poole pöördudes ning tunnustas ka kõiki õpilaste juhendajaid.

Preemia hea uurimistöö eest pälvis viis põhikooli õpilast, nende hulgas Mait Allas Raudna koolist. Tema võidutöö kandis pealkirja «Heimtali mõisa ringtalli uus elu — spordihoone». Preemiat väärt gümnasiste oli seitse.

President Ilves kuulutas välja ka tulevase õppeaasta võistlusteemad: põhikoolidel on see «Minu pere» ning gümnaasiumidel «Minu kodukoht ja rahvas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles