Noored ajavad ministritega avameelseid jutte

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministrid Urve Palo, Siim-Valmar Kiisler, Helir-Valdor Seeder, Jaanus Tamkivi ja Ivari Padar
Ministrid Urve Palo, Siim-Valmar Kiisler, Helir-Valdor Seeder, Jaanus Tamkivi ja Ivari Padar Foto: Raigo Pajula

Eesti maakondade ja linnade noored jätkavad ministritega kohtumist, et arutada noori puudutavaid teemasid.


Täna kohtuvad 40 noortekogu esindajad eri linnadest ja valdadest Tartus kaitseminister Jaak Aaviksooga.



UNICEF-i noorteprogramm «Noored ministrid» esimesel ümarlauakohtumisel istus noorte ees välisminister Urmas Paet, Jõhvis regionaalminister Siim-Valmar Kiisler, Viljandis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Tallinnas rahvastikuminister Urve Palo.



Kahe kuu jooksul seisavad ministrid noortega silmitsi veel mitmes linnas. Programm lõpeb peaministri juures Stenbocki majas järgmise aasta jaanuaris.



Eesti noored on väljendanud soovi kohtuda kõigi ministritega, ka nendega, kelle töövaldkond ei pruugi otseselt olla seotud haridus- või sotsiaalküsimustega. UNICEF-i esindaja Toomas Palu sõnul on iga ministri haldusalas küsimusi, mis otseselt või kaudselt puudutavad noori.



«Noored tahavad kaasa rääkida ning oma arvamust avaldada neid puudutavates küsimustes. Neile tuleb anda võimalus eneseväljenduseks ja ettepanekute tegemiseks, sest kes teab, nii mõnestki tänasest aktiivsest noorest võib 10-15 aasta pärast saada minister,» selgitas Palu.



Korraldajad usuvad, et avameelne vestlus ja arutelu on kasulik mõlemale poolele: noored õpivad formuleerima oma seisukohti, saavad kogemust avalikus esinemises ja orienteeruvad paremini riigi poliitikas.



Paljudes Euroopa riikides on noorteesindajate kohtumised tipp-poliitikutega saanud heaks traditsiooniks ja ministrid hindavad väga kõrgelt noorte arvamusi, ettepanekuid ja arvestavad nendega.



Toomas Palu on veendunud, et toimuvad noortekohtumised aitavad tõsta ka Eesti vabariigi lapsesõbralikku mainet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles